Sommaren med Göran


Jobbdagen över. Äntligen! Jag hinner knappt andas för jag tänker på att jag ska öppna imorgon, låter kanske konstigt men det är faktiskt riktigt ångestladdat när man vet att man är sist ifrån och först dit. Blä.
Men jag skiter i det, vad har jag att gnälla om egentligen? Jag har en härlig man som just nu ligger och grisar i soffan framför fotbollen. Det låter kanske inte så roligt, men det känns jävligt tryggt. Och vi borde nog tänka mer på vad vi har än vad vi inte har. Det borde inte komma från mig, för jag drömmer mig alltid bort och jag vill ha allt...nu nu nu!
Så, nu njuter vi någon vecka och tar semester från gnällandet..eller kanske några timmar i alla fall.

Nu ska jag unna mig en film för mig själv, jag ska välja helt själv. Och det blir sommaren med Göran, för den har jag velat se jättelänge och det vill inte Salman! Så när han kryper ner så får han helt enkelt ta att jag tittar på denna film..hoho. Smart!


Nä, jag ville väll mest säga hej och välkomna snöstormen imorgon. Tur att jag gillar snö. (Får ju inte gnälla)



Puss på er!!!!




Onsdag.

Igår var jag ledig. Hade en superhärlig dag, var bara hemma.
Fick först besök av Sandra & Colin, sen kom pappa förbi.
Bjöd på fika, var ju trots allt fettisdagen igår. Jag hade bakat kladdkakemuffins.
Bilderna jag tog kan jag tyvärr inte lägga upp för pappa lånade med min kamera då han ska resa bort.
Fick otroligt fina tulpaner av Sandra, jag har nog gått in i köket 10gånger bara för att titta på tulpanerna..ja, jag vet..jag är knäpp. Jag älskar tulpaner och jag har till och med börjat köpa det till mig själv.

Resten av dagen spenderade jag med Salle. Kolla på blåsningen och så.
Sen kom Nairika förbi och därefter Arta. Lagade kalops och potatis och tog det bara lugnt.


Jobbar sent idag, tidigt imorgon. Avskyr det där bytet. Stänga och sen öppna...blä.
Menmen.


På fredag ska vi på melodifestivalrep. Ska bli mycket trevligt.

Hur mår ni`??



Puss



Blue.




 

Alla hjärtansparet på Halta.                                  Killarna testar semlorna vi bakat. (Tisdags)



 

Salle ser alltid så glad ut på kort. Det är liksom hans grej. Han kan skratta och tjoa men så fort kameran kommer fram så klistrar han fast munnen.









Svårt att se, men på detta isberg som ser väldigt litet ut på bilden..där fastnade vi med bilen, mitt i gatan när vi skulle parkera för att gå in på bion. Vi var stressade som det var, tio minuter kvar tills filmen skulle börja. Skit! Vi putta och hade oss, bilen rörde sig inte en millimeter. Skit samma tänkte vi, vi måste ju se filmen i alla fall. Vi köpte en parkeringsbiljett och hoppades på att slippa böter trots att bilen inte stog bra alls.
När vi kommer in på bion så ser vi Jossan & Daniel, vilken räddning! Jag får springa och hämta ut biljetterna medens de tre springer till bilen och puttar. Efter 15 min är de tillbaka, fixat bilen. Underbara människor!
Filmen var härlig, drömma sig bort. Underbar miljö. Och som Hani trode, ja..jag vill också vara blå idag.

Morgonen har jag & Salle sovit länge. Sedan ätit en ordentlig frukost tillsammans. Nu är Salle på kemtvätten och lämnar in min brudklänning. Jag fixar mig för jobb. Men imorgon är jag ledig, skönt. Ser mycket fram emot det då Sandra & Colin kommer hit och fikar kl 10.00 imorgon. Saknat.




Puss på er



Blåa lilla jag.









Alla hjärtans dag.


Idag är det alla hjärtans dag, ingen big deal enligt mig. Men självklart ska man tillbringa denna dag tillsammans med de man tycker mycket om. Så enligt tradition firar jag & Salle med middag tillsammans med vårt alla hjärtanspar Eddi & Hani. Blir inget flott, bara Halta Lotta..men det duger för oss!

Efter middagen ska jag & Salman gå och se Avatar i 3D, ska bli kul. Hoppas den lever upp till våra förväntningar, har ju hört mycket gott om den!

Längesedan jag bloggade nu. Har egentligen inte haft så mycket för mig, i Tisdags när jag var ledig så blev det bakdag med Haniii. Kvällen promenad med Ahnna.
Sen har jag mest jobbat. Igår blev vi bjudna på dunderfrukost hos Eddi & Hani och vi ägnade oss åt mitt &Hanis  hemliga projekt. Haha. Ja, det är tyvärr hemligt rätt länge till..men sen så..
Sen har vi dessutom köpt biljetter till Pink, min present till Hani som fyller år om ett par veckor (jag vet, skittråkigt att hon vet om det)

Mycket Hani i det här inlägget märker jag. Men det blidde bara så.



Ha en härlig alla hjärtans dag.


Älskar er. Ni vet vilka.



Puss



God morgon!!

Morron morron! Idag är det Tisdag, och jag är alltså ledig. Hur skönt är inte det då? :)
I går kväll lyxa jag & Salle till det med kött & potatisgratäng (nu blir jag säkert mycket smalare ;) ) och film.
Skulle verkligen behöva gå ut och röra på mig lite....sjukt tråkigt väder bara..

När kommer våren....längtar!


Har föresten drömt om cigg inatt, det var gott :)

Hörs sen!

Puss






Shopping i Peking gör mig glad.






Körkort.

Hemma igen efter 1 dags arbete. Trött.
Salle var supergullig och körde mig till jobbet imorse. Jag gick alltså upp strax före fem ist för fyra. Gott!
Han kom också och hämtade mig på jobbet, lyxigt värre.
Ingen rökning idag, jag är så sugen. Jag måste sluta äta så mycket, för nu syns det verkligen på vågen (4 kg) och inte bara där..känner på kläderna att detta inte riktigt är okej. Blä. Tråkigt!

Fick föresten ett superbra erbjudande på intensivkurs idag, så jag kör på det. Det är verkligen dags!!! Så mitt mål är att ha körkort innan sommaren, får se om jag lyckas.


Har laddat ner de andra avsnitten som varit av blåsningen så ska lägga mig och skratta lite till det!!! ;)


Hörs & ses.
Puss






 




Blåsningen.

Ärligt talat, längesedan jag skrattade så mycket som idag.
Kollade på blåsningen tillsamans med Salle och det där är min humor!! Gud, jag bara älskar det.
Och Katrin var liksom bara pricken över i;t, hon är ju så härlig!


Dagen då..slappat.
Lagat mat, plockat undan, suttit vid dumburken, badat, ätit, ätit igen, ätit lite mera, ätit glass.


Nu ska vi krypa ner i sängen och kolla på film, vet dock inte vilken än.
Jobbar tidigt imorgon så vi hörs när jag kommit hem.











Ta mig tillbaka.
Vi gör det igen.

Älskar.


Min indiska bröllopsdag.





Hoho. Skön lördag!
Dagen startade på systembolaget nere i stan. Sen saluhallen för att inhandla gott (oliver, räkor, ostar osv.), därefter frisören (Salle behövde klippa sig)
Efter detta plockade vi upp Butchi och åkte till ICA MAXI för att handa det sista.



Svängde sedan förbi pappas bästa vän Lars som blivit pappa för första gången. Vilken liten goding, pojken är född 25 november men vägen inte mer än 3100 g. För tidigt född. Gabriel är hans namn.




Pappa, Jag & Gabriel.





Lagade sedan middag allihopa tillsammans. Åt förrätt som egentligen bara var lite snack...marinerade tigerräkor, vitlöksbröd, ostar, kex, druvor, oliver...
Efter detta åt vi ett speciellt ris (med massa konstiga kryddor och grönsaker) tillsammans med en indisk currygryta med räkor. Mycket gott!!!




 





Jag gjorde sedan ett antal timmar senare pannkakor på thaiändskt vis. Mmmm..gott. Blev dock inte lika bra som jag hade förväntat mig, men det berodde nog enbart på mig. Pannkakorna fylldes med banan & nutella.

Kollade melodifestivalen, älskar. Blev dock inte särskilt imponerad. Var rätt dåligt, eller så var jag kanske bara ofokuserad. Om två veckor ska vi på Melodifestivalens genrep, jag, hani & nairika. Fick detta i present av dem! :) Ska bli mycket trevligt!!!



När jag & Salle gifte oss fick jag en present av Butchi, en indisk brudklänning. Den var specialsydd med mina mått och det låg mycket omtanke kring denna klänning. Hans familj i Indien hade låtit någon sy upp den för att sedan skicka den till mig. Men det blir som med mycket annat, man provar aldrig och det åker in långt in i gaderoben.
Butchi har tjatat och tjatat ända sen i September att jag måste prova. Igår var det dags, Butchi var helt till sig och mycket seriös när han knöt denna klänning kring mig. Prick i pannan och allt. Det fotades hej vilt för att hans familj i Indien skulle få ta del av detta ögonblick. Det var lite kul..hahaha







 









Vad säger ni? Är jag finast i min vita brudklänning eller min indiska? ;)





Söndag idag, ångesten är inte här än. Jag njuter.
Har bakat scones till frukost. Ätit med ost och rostbiff (som jag egentligen skulle tagit fram igår..glömde)
Nu ska jag & Salle mysa ner oss i soffan för resten av dagen. Härligt. Bra filmer hoppas jag på.


Puss



Indisk middag.



Då var det äntligen Lördag, jag älskar lediga lördagar!!!
Igår var vi på bio, såg snabba cash. Jag gillar ju svenska filmer så jag tyckte att den var bra, även om det inte var den bästa jag sett. Nästa bio bli Avatar, jag & Salle har ju missat den när vi varit borta så vi pratar om att se den på alla hjärtans dag.

Idag vaknade vi ganska tidigt trots att i var sjukt trötta igår. Klockan 09.00...önska att vi hade kunnat sova lite längre.
Idag är det melodifestivalen, alltså en riktig myslördag. Jag & Salle ska snart fixa oss för att åka in till stan, Salle behöver klippa sig och jag behöver gå till Saluhallen och handla gott inför kvällen!
Ikväll får vi lite besök, bland annat av Butchi. Butchi är indier och pratar bara sån här rolig calcutta-engelska. Jag orkar inte förklara vår relation till denna man, för jag vet den knappt själv.
Jag fick i alla fall en indisk brudklänning av honom i bröllopspresent, han insisterar på att jag ska bära den ikväll. Hahaha, jag lovar..jag ska fota!
Sen ska jag laga förrätt och efterrätt. Butchi vill laga varmrätten. Blir någon currygryta med tigerräkor. Smarrigt. Jag älskar ju stark mat, och det är Butchi en höjdare på att laga. Synd bara att den ibland blir så stark att ingen klarar av att äta den. Självklart är det inga svenska kryddor han lagar denna mat med, han har med sig något magiskt från Indien. Idag får jag hålla koll på grytan så det inte blir allt för starkt.

Just det, måste till systemet också. Köpa lite öl & vin att bjuda på.
Undra om jag klarar vin utan cigg ikväll? Jag är dum i huvudet oc h går in med inställningen att jag förmodligen kommer att röka ikväll. Har i alla fall inte tagit ett bloss sen i söndags, duktigt? Tycker jag iaf.



Vad gör ni denna Lördag???




Puss på er




Torsdag.

Torsdag då, jag jobbar sent idag.

Jag måste ändra mig lite i det här med sluta-röka projektet. Utan att överdriva så äter jag hela tiden. Hela jävla tiden. Jag blir rädd för mig själv. Jag är inte hungrig när jag äter, ändå äter jag. Jag har tillåtit mig detta, för det är ju synd om mig..jag håller ju på att sluta röka! Men, det är inte okej längre. Inte någonstans. Jag har vägt mig och sett att det går otroligt snabbt uppåt (mycket snabbare än jag någonsin kunde ana).
Nu måste jag alltså både banta & sluta röka. Ohh...happy me!
Detta gäller Salle med. Han är riktigt orolig att han gått upp såpass på de här få dagarna. Vi har gått upp lika mycket. Tre kilo! Okej det låter kanske inte sjukt mycket. Men med tanke på att vi pratar om 4 dagar. Helt sjukt, trodde inte ens att det var möjligt!!!


Var föresten hos tandläkaren igår, drog ut halva tanden och gjorde sedan fyllning. Hoppas att det håller något år i alla fall för jag har inte råd med en helt ny tand nu känner jag. (25 000:-)
Har inte lika mycket värk längre, så det är ju skönt.



I helgen är jag ledig och det ska bli superskönt. Fredag blir det förmodligen bio. Lördag tjatas det om middag ute (har varken råd eller lust). Men vi får se. Vad ska ni göra i helgen?



Nej nu måste jag ta tag i mig själv. Måste göra iordning mig. Ätandet vet jag inte vad jag ska göra åt..hjälp.


Inga bilder idag heller..sorry..

Pusspuss





Min tand :(

Märkligt. Mina händer har fått en annan färg, jag lägger bara märke till detta som hastigast på jobbet. De ser liksom levande ut. Aldrig sett dem så. Hoppas att det är så också för jag har bara letat efter fördelar med rökningen (så att jag kan börja igen).

Vad ska man säga annars. Gårdagen, alltså dag 2 som rökfri. Även min lediga dag.
Den funkade ganska bra trots allt. Jag & Salle skämtar mest om det här med rökningen, inget tjafs pga av dåliga nerver än :) Peppar peppar...
Salle säger " Tanja ska vi inte ta en cigg....?" Jag morrar "Nej! Vi har ändå inga!!!" Salle flinar och tar fram två cigg och en tändare han gömt bakom micron. "Utifall att..."   
Vi rökte aldrig de där två ciggen!
Vi spenderade hela dagen med att storhandla (vi älskar det), tvätta & städa ur skåp. Tiden bara sprang iväg, sen var helt plötsligt klockan 21.00 och vi la oss då för att se på film.

Har jag föresten nämnt att jag äter otroligt mycket nu när jag försöker att sluta röka? Iaf, det gör jag. Jag har nog något i munnen hela tiden. Igår när jag står och knaprar naturgodis knäcker det till i höger kindtand. Skit. En bit åker av och hela tanden spricker. Nu hänger en tredjedel av tanden helt löst. Skit! Måste alltså hitta en tandläkare idag som kan dra ut tandjäveln. Sen måste jag sätta dit en protes. Billigt och bra (inte). Går inte på någon försäkring heller, då det är en kindtand.
Vart vänder jag mig för akuttid hos tandläkaren?

Det värsta med detta är att det enda jag kunde göra istället för att röka var att äta, nu kan jag inte ens göra det!
Tack!!! Vad har jag gjort för att förtjäna detta?!?!?! Suck.
 


Jobbar tidigt idag i alla fall. Skönt.
Ser fram emot att sluta 14.00





Ha en underbar dag och förlåt för allt gnäll.

Puss





Sluta röka?

Varför?! Varför i helvete kom jag på denna idiotiska idé! Sluta röka? Så idiotiskt. Jag ser inget positivt alls i det nu. Skit säger jag bara!! Varför sa jag detta till alla? Nu måste jag ju..och jag har ångrat mig. Jag låter helt störd jag vet. Tror inte ens det är nikotinet jag saknar...bara själva grejjen. Har klarat hela denna dag utan ett enda bloss, inget nikotintuggummi och inget snus..duktigt va??
Däremot har jag ätit typ 5 gånger så mkt som jag brukar, så fortsätter jag i den här takten lär jag gå upp 15 kilo till sommaren. Märker jag att jag går upp för mycket så ger jag upp, bara så ni vet. Då får ni säga vad ni vill! Men jag är hellre smal och röker än tjock och tänker på cigg.


Ähhhhh...



Nu ändrar vi inställning..jag skrattar åt både mig och Salle. Vi är inte griniga, men vi är riktigt störda. Salman ligger just nu och sover på soffan..vi ska snart titta på film...anledningen till att han sover där emellan är att han slipper att tänka på cigg säger han. Haha.
Imorse sov jag 2 timmar extra för jag blev livrädd när jag vaknade och kände röksuget. Gaaah!



Imorgon är jag ledig och jag hoppas att jag & Salle får en fin dag med storhandling utan bråk och abstinens ;)


Ta det jag säger med en nypa salt.


God natt älskade vänner, njut av er nattacigg...jag hade gjort vad som helst för att få dela den med dig!!!






;)




RSS 2.0